Cursul „GREEN IT” din cadrul programului Erasmus+

În perioada 5-13 iunie curent, un grup de angajați din cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a participat la cursul de instruire intitulat „GREEN IT” – parte a programului Erasmus+. Cursul a avut ca scop instruirea participanților pe segmentul implementării și promovării practicilor durabile în domeniul tehnologiei informației, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător.

Acest program a constituit un instrument cheie în vederea consolidării cunoștințelor, abilităților și atitudinilor privind schimbările climatice și sprijinirea dezvoltării durabile în cadrul Uniunii Europene, precum și dincolo de frontierele acesteia. De asemenea, programul a oferit participanților de toate vârstele, oportunități de a afla despre criza climatică și sustenabilitate, atât prin educația formală, cât și prin cea non-formală, și de a face din învățarea pentru tranziția verde o prioritate în politicile și programele educaționale și de formare.

Un alt aspect important al cursului a fost promovarea alfabetizării digitale, integrând instrumentele și platformele digitale pentru a spori pregătirea și reziliența digitală a participanților. Aceasta le-a permis să utilizeze tehnologia eficient în lupta împotriva schimbărilor climatice și să dezvolte abilități de comunicare online pentru promovarea practicilor sustenabile. Participanții au fost informați și despre oportunitățile de dezvoltare a unor noi proiecte sub programul Erasmus+.

În cadrul evenimentului, participanții din cele 9 țări și-au consolidat cunoștințele și abilitățile necesare pentru a promova și implementa inițiative durabile, demonstrând angajamentul față de protejarea mediului și utilizarea responsabilă a tehnologiei.

Delegații Academiei, funcționarii Boris Brîncoveanu, Mihaela Pascal și Andrei Lungu au beneficiat de această experiență de învățare valoroasă, având ocazia să interacționeze cu experți internaționali în domeniul ecologiei și tehnologiei informației, schimbând idei și bune practici care pot fi aplicate în țările de origine.