20.03.2019  OIM şi Academia „Ştefan cel Mare“ fortifică colaborarea pentru îmbunătăţirea capacităţilor de instruire în domeniul gestionării migraţiei şi a frontierelor


Academia „Ştefan cel Mare“ a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi Organizaţia Internațională pentru Migraţie, Misiunea în Republica Moldova au semnat la 20 martie la Chișinău, un memorandum cu privire la stabilirea cadrului de colaborare în domeniul unor activităţi comune de sprijinire a procesului educaţional al ofiţerilor de poliţie şi consolidării capacităţii organelor de aplicare a legii din Republica Moldova, axate pe gestionarea migraţiei şi a frontierelor.


19.03.2019  Şedinţa de monitorizare a Proiectului „Legislaţia europeană privind drepturile omului pentru universităţile din Ucraina şi Moldova / European Human Rights Law for Universities of Ukraine and Moldova” (HRLAW)


La data de 19 martie 2019, în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” a avut loc şedinţa de monitorizare a Proiectului „Legislaţia europeană privind drepturile omului pentru universităţile din Ucraina şi Moldova / European Human Rights Law for Universities of Ukraine and Moldova” (HRLAW), implementat în cadrul programului Erasmus+ ,,Consolidarea capacităţilor în domeniul învăţământului superior” (nr. de referinţă: 573861-EPP-1-2016-1-EE-EPPKA2-CBHE-JP).


02.03.2019  Comemorarea eroilor martiri căzuţi în războiul de pe Nistru pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova


Cu 27 de ani în urmă, mai mulţi conaţionali au participat la războiul de pe Nistru din 1992 pentru apărarea integrităţii, suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova.


27.02.2019  Instruirea practică a subofiţerilor de poliţie în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie realizată în cadrul Poligonului Tactic al Academiei


În perioada 25-27 februarie curent în incinta Poligonului Tactic al Academiei „Ştefan cel Mare” au fost organizte şi desfăşurate lecţii practice cu subofiţerii delegaţi la cursurile de formare profesională iniţială, cu tematica: „Intervenţia angajaţilor cu statut special în diferite situaţii”.


16.02.2019   Cupa Eroilor rămîne la Academie


În conformitate cu indicaţia conducerii Ministerului Afacerilor Interne, echipa Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI, formată din 22 studenţi, la 16.02.2019 a participat la Concursul militar-sportiv patriotic „Cupa Eroilor”, ediţia a XI-a, organizat în incinta Complexului sportiv „Moldova” din mun. Bălţi.


14.02.2019  Comemorarea a 30 de ani de la retragerea contingentului militar din Afganistan


La 14 februarie curent în incinta Ministerului Afacerilor Interne a fost organizat evenimentul de comemorare a 30 de ani de la încheierea tragicului război din Afganistan – război pe parcursul căruia ţara noastră a plătit un tribut de 301 vieţi omeneşti. Acţiunea a inclus o expoziţie tematică, bazată pe materiale de arhivă, ediţii de carte, pliante şi fotografii ale angajaţilor MAI, veterani de război.


03.02.2019  Campionatul Republicii Moldova de Atletism în sală


În baza calendarului sportiv pentru anul 2019, la 02-03 februarie în Manejul de atletism din municipiul Chişinău s-a desfăşurat ediţia a XXVIII a Campionatului Republicii Moldova de Atletism