20.03.18  Lansarea lucrării științifico-metodică „Drept Constituțional. Note de curs”


La Academia „Ștefan cel Mare” a fost elaborată și publicată lucrarea științifico-metodică „Drept Constituțional. Note de curs”, autor Aliona Gumenco. Dreptul constituțional, reprezentând ramura principală a dreptului, este indispensabil pentru viitorii specialiști în jurisprudență indiferent de domeniul în care se specializează.


15.03.18  Jurământul poliţistului depus de către angajaţii cu statut special detaşaţi la cursuri de formare iniţială în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare”


La 15 martie 2018 în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” a avut loc o solemnitate deosebită – depunerea Jurământului poliţistului de către angajaţii cu statut special detaşaţi la cursuri de formare iniţială în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare”. 121 de ofiţeri şi subofiţeri - viitori apărători ai societăţii şi ordinii de drept, au făcut un pas decisiv în cariera sa profesională.


15.03.18  Spartachiada sportivă a MAI la proba Sambo


La 15 martie 2018 selecţionata Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI a participat la Spartachiada sportivă a MAI la proba lupta „Sambo”. Competiţiile s-au desfăşurat în incinta Centrului de Pregătirea Loturilor Naţionale din mun. Chişinău. Echipa Academiei a demonstrat o bună pregătire fizică şi s-a clasat pe locul II, în prima grupă valorică formată din 7 echipe.


01.03.18  Seminar de instruire în domeniul combaterii crimei organizate şi a infracţiunilor cibernetice desfăşurat de experţii din cadrul Academiei de Poliţie din or. Szczytno, Polonia


În perioada 26 februarie – 1 martie 2018 în incinta Academiei „Ştefan cel Mare” a avut loc seminarul de instruire în domeniul combaterii crimei organizate şi a infracţiunilor cibernetice, desfăşurat în cadrul Programului de cooperare poliţienească a Parteneriatului Estic al UE. Experţii implicaţi în acest proces sunt reprezentanţi ai Academiei de Poliţie din or. Szczytno, Polonia, iar în calitate de participanţi la seminar au fost atât unele cadre didactice, cât şi studenţii anilor absolvenţi ai Academiei „Ştefan cel Mare”.


16.02.18  „Uşile deschise” pentru absolvenţii Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv din mun. Chişinău


La 16 februarie 2018, Academia „Ştefan cel Mare” a fost gazda unui eveniment care a ademenit tineretul studios din clasele absolvente ale Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv din mun. Chişinău.


13.02.18  Consemnarea Zilei comemorării celor căzuţi în războiul din Afganistan


Aproape patru decenii s-au scurs din momentul desfăşurării operaţiunilor militare în Republica Democrată Afganistan şi, respectiv, trei decenii de la retragerea contingentului armat, atunci cînd ultimul soldat a trecut peste rîul frontalier Piandji.