19.05.18  Noaptea Europeană a Muzeelor


În temeiul Acordului de colaborare între Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei şi Academia „Ştefan cel Mare” a MAI, la data de 19 mai 2018, efectivul instituţiei a participat la Noaptea Europeană a Muzeelor cu un şir de activităţi interactive pentru pasionaţii de istorie şi tradiţii militare.


18.05.18  Ziua Internaţională a Muzeelor la Liceul „Grigore Vieru” din oraşul Briceni.


La 18 mai 2018, de Ziua Internaţională a Muzeelor, Academia „Ştefan cel Mare” a MAI în comun cu Asociaţia obştească „Tradiţii militare” şi Asociaţia pentru protecţia bunurilor culturale din Republica Moldova au organizat în incinta Liceului „Grigore Vieru” din or. Briceni o expoziţie ce a cuprins exponate cu referire la istoria neamului nostru.


16.05.18  Miroslav Ţvigunov la 60 de ani: profesionalism, responsabilitate şi onestitate


Domnul Miroslav Ţvigunov, locotenent-colonel în rezervă, şef al Serviciului juridic, s-a născut la 16 mai 1958 în oraşul Bălţi.


15.05.18  Familia – celula de bază a societăţii.


Cu prilejul sărbătoririi Zilei Familiei, la data de 15 mai 2018, în incinta Academiei “Ştefan cel Mare” a MAI a avut loc o şedinţă festivă la care au participat conducerea, colectivul şi studenţii instituţiei.


08.05.18  Vizita delegaţiei din SUA


Efectuarea şi dezvoltarea mobilităţii academice a studenţilor din cadrul Academiei „Ştefan cel Mare” rămâne a fi una din sarcinile de bază ale instituţiei în vederea modernizării şi standardizării procesului educaţional la nivelul celor internaţionale.


07.05.18   O Europă unită, prosperă şi democrată.


La data de 7 mai Catedra Limbi Moderne şi Comunicare Profesională a organizat măsura cultural-educativă cu genericul „Uniţi în diversitate”.